Medische hulpmiddelen

Diabetes, incontinentie, stoma en wondmateriaal voor zorggerelateerde ondernemingen

Medische artikelen leveren wij direct uit voorraad. Met duizenden verschillende medical devices (medische hulpmiddelen) kan elke zorggerelateerde onderneming bij ons terecht. Of het nu gaat om wondverzorging, verbandmiddelen, zwachtels, incontinentieluiers of diabetes hulpmiddelen. De levering is snel en correct. Wij leveren al onze medische hulpmiddelen op maat. Dat betekent dat u geen volle verpakkingen hoeft aan te schaffen, maar per stuk kunt bestellen.

Incontinentiemateriaal

Ongewild verlies van urine en/of ontlasting komt regelmatig voor binnen instellingen. Leeftijd, aandoeningen en beperkte mobiliteit zijn vaak voorkomende oorzaken hiervan. Wanneer er sprake is van incontinentie is het zeer belangrijk dat de betreffende persoon het juiste product gebruikt om lekkage te voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid urine of ontlastingsverlies staat de zorgverzekeraar een maximaal aantal stuks per dag wat een persoon mag gebruiken. Om dat maximum te bepalen dient een gebruiker geprofileerd te worden. Dit doen wij aan de hand van een vragenlijst waarbij bepaald wordt in welk profiel een gebruiker komt en dus hoeveel stuks er per dag maximaal gebruikt kunnen worden. Dit bewaken wij goed voor de gebruiker om ervoor te zorgen dat er geen onnodige kosten gemaakt worden.

Zorgverzekeraars eisen steeds vaker dat een gebruiker voor lange periode materialen afneemt. Tot 13 weken zelfs. Wanneer wij dit soort hoeveelheden zouden leveren, dan blijft er geen ruimte meer over binnen uw locatie. Ruimte wat vaak al schaars is. Farma Care Solutions belevert u daarom wekelijks. Dit om grote voorraden en om verspilling te voorkomen.

Wondmateriaal

Er bestaan verschillende soorten wonden en elke wond behoeft het juiste materiaal. Wij kunnen daarin adviseren en leveren direct het wondmateriaal uit. Te vaak hebben wij binnen instellingen gehoord dat wondmateriaal te laat wordt geleverd. Er zit vaak een gap van een aantal dagen tussen, wat een wond niet ten goede komt. Farma Care Solutions levert de wondmaterialen uit voorraad uit of uiterlijk de volgende dag. Een wond dient snel en adequaat behandeld te worden.

Stomamateriaal

Katheters in alle vormen en maten, tijdelijke en blijvende katheters, inbrengsets, opvangzakken voor dag en nacht. Wij leveren alles wat nodig is om de verzorgenden van het juiste product te voorzien. Dit uiteraard gepaard met advies door verpleegkundigen.

Diabetesmateriaal

Wanneer er sprake is van diabetes type I dan is het belangrijk om regelmatig de bloedsuikerwaarde te bepalen om hypo’s of hyper’s te voorkomen. Benodigde producten daarvoor zoals een bloedglucosemeter, lancetten,, naalden en strips leveren wij merkonafhankelijk. In overleg met de zorgverzekeraar wordt er bepaald hoeveel strips er maximaal gebruikt kunnen worden en bewaken we dat het niet overschreden wordt om extra kosten te voorkomen.  Voor type II patiënten worden de diabetesmaterialen vaak niet vergoed. Wij leveren in dat geval de producten tegen zeer voordelige tarieven.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Farma Care Solution cares about you!